Izbor kuhinje u 10 koraka

Kako imati sve, a ostati u granicama predviđenog troška?! Jeste li znali da samo odabir vrste elemenata može povećati cijenu kuhinje i do 70%?! Izbor elemenata, bilo kod odabira nove ili kod redizajna postojeće kuhinje, nije nevažan detalj i nikako se ne svodi na otvoren ili zatvoren tip elemenata. Nudi nam se i gotovo beskrajan izbor materijala, okova, ispuna, radnih površina. Pokušat ćemo vam u par koraka olakšati izbor i dati par, nadamo se korisnih napomena.

Korak 1.

Analizirajte izgled stila života vaše obitelji i potrebe koje kuhinja mora zadovoljiti. Odaberite stil kojeg će imati vaša buduća kuhinja, moderan ili tradicionalan.


Analizirajte običaje i navike vlastite obitelji prije planiranja kuhinje

 

Korak 2.

Napravite popis neophodne bijele tehnike, odredite koji dio stvari želite imati na vidljivim, a koje na skrivenim mjestima.

 

Korak 3.

Kontaktirajte profesionalnog dizajnera u nekoj od trgovina, koji će vam pomoći da dobijete funkcionalnost prostora i osnovni razmještaj namještaja i bijele tehnike. Prije svega pitajte da li je ta pomoć besplatna, jer se ponegdje to i poprilično naplaćuje.

Dobro isplanirana kuhinja osnova je svakog početka uređenja 
Dobro isplanirana kuhinja osnova je svakog početka uređenja

 

Korak 4.

Želite li kontrolirati svoj trošak, odabir elemenata je ključan. Uzmite u obzir da je masovna proizvodnja standardizirala dimenzije elemenata i kada god je to moguće, dobro je uklopiti se u njih.

 

Korak 5.

Viseći elementi sa staklenim frontama i vitrajima, povećavaju cijenu, pa ih kombinirajte sa punim frontama. U donjim elementima staklene fronte nisu praktične.

Stakleni elementi poskupljuju cijenu kuhinje 
Stakleni elementi poskupljuju cijenu kuhinje

 

Odgovori